Fortnox är en molnbaserad plattform för effektiv hantering av ekonomi och administration för småföretag och bokföringsbyråer. Fortnox erbjuder även finansiella tjänster och företagsförsäkringar. Fortnox grundades 2001 och är idag marknadsledande i Sverige. Läs mer på www.fortnox.se.

Är du redan kund hos Fortnox kommer du att kunna lägga ordrar inom några minuter, är du inte redan kund kan du klicka här för att prova Fortnox.

Behöver du hjälp eller om något inte fungerar kan du nå oss via hjälp-knappen längst ner på sidan.

Läs mer om Snabborder appen på Fortnox marknadsplats

Fortnox funktionalitet hos Snabborder.se

När en användare kommer till Snabborder.se via direktlänken till din butik sparas valet av din butik i en cookie på användarens dator. Det gör att din butik är förvald även vid nästa besök även om användaren då går direkt till Snabborder.se utan att änvanda din butiks direktlänk.

När din butik är vald visas knappen Till orderläggningen i huvudmenyn.

Meddelanden

När meddelanden skickas från Snabborder för din butik skickas dessa till den e-post du registrerat i Fortnox. Denna e-post visas i sidfoten på ordersidan.

Styr access från Fortnox

Registrering på Snabborder.se är tillgänglig för alla som har din butiks direktlänk, så du kan sprida din länk till de användare du vill ge möjlighet att registrera ordrar. Men för att de ska komma åt dina artiklar och lägga en beställning måste även den e-post de registrerar sig med vara kopplad till en aktiv kund i Fortnox, på så vis kan du kontrollera du vem som ska kunna nå din orderläggning.

Om en användare loggar in utan att vara registrerad som kund i Fortnox eller om kunden i Fortnox inte är aktiv skickas ett mail till dig så att du kan välja om du vill aktivera användaren eller inte.

Artikelregister

Följ stegen här nedan för att styra vilka artiklar i ditt artikelregister som ska vara synliga och köpbara på Snabborder:

  1. Artikeln måste vara aktiv för att vara synlig för någon kund.

  2. Artikeln måste ha värdet för "Extern webshop" satt till "Ja" för att vara synlig för någon kund.

  3. Artikeln måste ha ett pris angivet i den prislista kunden är kopplad till i Fortnox för att vara synlig för den kunden. Genom denna logik kan du dölja valda artiklar för vissa kunder och även ge olika kunder olika priser. Observera att om en artikel en gång fått ett pris i Fortnox går detta inte att radera i Fortnox, dessa artiklar kan ändå döljas på Snabborder genom att sätta ett pris mindre än 0 i kundens prislista (t.ex. -1).

  4. Att använda lagersaldo i Snabborder är valfritt. Om du väljer att använda lagersaldå måste artiklar vara lagervaror och ha ett lagersaldo större än 0 för att vara köpbara, artiklar utan lagersaldo eller med lagersaldo 0 är synliga men inte köpbara.

  5. Bilder som kopplas till artiklar i Fortnox visas även i Snabborder.

Fortnox Guide Article Requirements

Orderläggning

Så fort en order lagts på Snabborder får du ett meddelande till din e-post. Vid orderläggningen går det att välja om även en orderbekräftelse ska skickas från Fortnox till kunden.

Du kan även lägga till egna fält som dina kunder kan fylla i vid orderläggning, till exempel för projektnummer eller annan information.

Kunden gör ingen betalning på Snabborder.se när en order läggs så all fakturering hanteras separat.

Dina kundvillkor

För att en kund ska få lägga en order måste en kryssruta markeras för att godkänna köpvillkor, här har du möjlighet att komplettera standardvillkoren från Snabborder med dina egna villkor om så önskas.